Silkkiterrieri

UKK - Silkkiterrieri

1. Minkälaiselle ihmiselle silkki sopii? 

Silkki on monipuolinen pienisuuri koira, joka sopii moneen käteen. Silkki rakastaa touhuta oman ihmisensä kanssa eri harrastusten parissa ja jaksaa pitkätkin ulkoilut, muttei vaadi borderin kaltaista määrää aktivointia ollakseen tyytyväinen. 

2. Voiko silkin kanssa harrastaa?

Voi, ja se on jopa suotavaa. Silkki palkkautuu yleensä hyvin sekä leluilla että ruoalla, ja se on innokas oppimaan uutta. 

3. En ole kiinnostunut harrastuksista, voinko ottaa silkin? 

Mikäli olet valmis liikkumaan koiran kanssa enemmän kuin korttelin ympäri ja panostamaan sen koulutukseen, niin kyllä. Suloisesta ulkomuodosta ja pienestä koosta huolimatta silkki on koira, joka todellakin tarvitsee hyvän tapakasvatuksen. 

4. Mitä turkinhoito vaatii? 

Laadukkaat aineet, välineet sekä säännöllisyyttä. Turkkeja on erilaisia, mutta keskimäärin turkinhoitoon kuluu aikaa 25-40min mikäli teet sen kerran viikossa. Likaista karvaa ei koskaan harjata, vaan homma aloitetaan koiran pesulla, ja pesujen välissä mahan alta suihkutellaan tarvittaessa vain hiekat ja lumipaakut pois. Homma pysyy helppona, kun noudatat periaatetta "turkkia ei hoideta koska siinä on takkuja, vaan siksi ettei siihen tule takkuja". 

5. Ovatko silkit terveitä? 

Keskimäärin kyllä, mutta kun kyseessä on elävä olento, ei kukaan voi taata sataprosenttista terveyttä seuraavaksi 15 vuodeksi - ei silkeistä, eikä mistään muustakaan olennosta. Joitain tapauksia perinnölliseksi oletetuista sairauksista esiintyy toisinaan (esim. Allergiat, kilpirauhasen vajaatoiminta), mutta merkittävimpänä asiana nostamme esille silmäsairaudet, erityisesti kaihin. 

Tästä linkistä pääset tutkimaan silkkien silmätutkimustilastoja. 

6. Onko pakko käydä näyttelyissä? 

Ei, mutta kerrothan rehellisesti mikäli näyttelyt eivät sinulle sovi. Meille oikean koiran ja oikean kodin kohtaaminen on kaiken a ja o, ja lupaavin "näyttelykoira" ei useinkaan ole sopivin pelkkää lemmikkiä etsivälle, joten meidän on erittäin tärkeä tietää totuudenmukaisesti minkälaista ystävää kaipaat. 

7. Haluan käydä näyttelyissä, miten toimin? 

Kerro tästäkin haaveesta rehellisesti, ja ole tarvittaessa valmis odottamaan sopivaa pentua. Haluamme ihmisen saavan juuri sellaisen pennun, kuin hänen toivomansa harrastukset edellyttävät. 

8. Olen kiinnostunut sijoituskoirasta, mitä se tarkoittaa käytännössä? 

Sijoituskoira on aina ensisijaisesti perheensä lemmikki, mutta myös kasvattajalle arvokas jalostusyksilö. Sijoituskoira ei ole ilmainen ja vaivaton koira, vaan sen kanssa on tehtävä myös töitä - mikäli et itse ole halukas harrastamaan, sitoudut kuitenkin pitämään koiran henkisesti ja fyysisesti sellaisessa kunnossa, että kasvattajalla on mahdollisuus käyttää koiraa näyttelyissä ja jalostukseen. Maksat koirasta vakuusmaksun (50% pennun hinnasta) ja sen elämisestä aiheutuvat tavanomaiset kulut, esim. Ruokinta, rokotukset, tavanomaiset eläinlääkärikulut, sekä sitoudut vakuuttamaan koiran. Sijoitussopimus päättyy joko pentueeseen tai sopimuksessa olevan iän tullessa täyteen (5v), ellei sopimusta pureta aiemmin esim. Kasvattajan todetessa koiran olevan sopimaton jalostukseen. Sijoitussopimus vaatii intoa ja yhteistyöhalua, tällöin pitkätkään välimatkat eivät ole este.